Fysioterapia

Eläinfysioterapian tavoitteena on ylläpitää ja parantaa eläimen hyvinvointia ja toimintakykyä joko ennaltaehkäisevästi (kuten urheilu- ja työkoirat) tai kuntouttamalla vamman tai sairauden jälkeen.

Fysioterapia on usein tärkeä osa tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja neurologisten sairauksien tukihoitoa sekä erityisesti ortopedisten leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa. Fysioterapiaharjoitteiden avulla pyritään lisäämään eläimen lihasvoimaa ja -kestävyyttä, toimintakykyä sekä parantamaan nivelten liikkuvuutta. Voit varata ajan klinikallemme EFT Emmi Aarnio-Metsäselle ajanvarausnumerostamme 029 1700 900 tai nettiajanvarauksestamme. Meillä on myös vesijuoksumatto.

 

 

Akupunktio

Akupunktio on aasialainen monituhatvuotinen hoitomuoto, josta on myös länsimaisen lääketieteen tutkimuksissa havaittu todistettavaa tehoa. Klinikallamme hoidetaan akupunktiolla eniten kipupotilaita (mm. trigger point -terapiaa), mutta myös muita sairauksia voidaan akupunktiolla hoitaa (esim. ummetus, kissojen stressirakko, steriloitujen narttukoirien virtsankarkailu eli inkontinenssi, huonosti paranevat krooniset ihohaavat). Kysy lisää klinikaltamme!

Kissojen käytöshäiriöt

Kissojen käytöshäiriöiden tutkimus aloitetaan selvittämällä, onko poikkeavan käyttäytymisen taustalla jokin fyysinen syy eli mahdollisesti parannettavissa oleva sairaus.

Kokonaiskuvaa rakennetaan laajan haastattelun sekä kodin kaavioiden avulla (missä sijaitsevat hiekkalaatikot ja ruoka- tai vesikupit toisiinsa tai esim. oviin ja kulkureitteihin nähden). Käytöshäiriön hoitaminen on sitä helpompaa, mitä aikaisemmassa vaiheessa eläinlääkäriin tullaan. Jos käytöshäiriöön liittyy hiekkalaatikkokäyttäytyminen, kannattaa napata kuva kaikista kodin hiekkalaatikoista ja niiden ympäristöstä mukaan vastaanotolle, sillä kuva on tässäkin parempi kuin tuhat sanaa.

Käytöshäiriöiden hoitona käytetään neuvontaa elinolojen muuttamiseksi ja käytöshäiriön syiden poistamiseksi, harjoitteita sekä lääkehoitoja (joko kuurina tai pitkäaikaisesti).