TAKAISIN RALLY-TOKON PARIIN

”Karkki on 6-vuotias englanninspringerspanielinarttu. Luonteeltaan Karkki on aina ollut rauhallinen, mutta myös spanieliksi kovin epävarma. Meidän laumassa Karkki on kuitenkin mitä ihanin perheenjäsen, uskollinen ystävä sekä kiva treenikaveri.

Karkille diagnosoitiin Keski-Suomen eläinklinikalla elokuussa 2018 sydämen ultraäänitutkimuksessa dilatoiva kardiomyopatia (DCM) eli sydänlihaksen rappeumasairaus sekä myöhemmin voinnin romahdettua äkillisesti myös rasituksen aikainen rytmihäiriö.

Pitkään oltiin etsitty syytä käytöshäiriöille, yleiselle voimattomuudelle ja lenkkihaluttomuudelle. Monia eläinlääkärikäyntejä oli siihen mennessä takana, Karkki oltiin tutkittu lähes päästä varpaisiin ja kuvattu kauttaaltaan läpi, kilpirauhasia epäiltiin ja Karkista otettiinkin kahdesti eri kuukausina testit joista ei löytynyt poikkeavaa. Myös verikokeita otettiin useampaan otteeseen, laajaa ja pienempää verenkuvaa, mutta mitään selitystä ei niistäkään tahtonut löytyä.

Oireet kuitenkin alkoivat kesän käynnistyessä voimistumaan, kieli sinertyi liikkuessa, pienemmästäkin tekemisestä seurasi hengästymistä ja oli myös ajoittaista yskää. Karkki kävikin sitten heinäkuun puolella eläinlääkärillä toisaalla jossa Karkilla mitattiin matala syke, joka ei rasitustestin jälkeen noussut normaalisti. Tämän vuoksi saatiin lähete sydänultraan Keski-Suomen eläinklinikalle, jossa sitten saatiin tämä valitettava diagnoosi, Karkilla oli sydän täynnä lieviä muutoksia.

Uutiset aiheuttivat suuren surun mutta samalla myös helpotuksen tunteen siitä että kaikkeen alkoi vähitellen löytyä vastauksia ja että Karkki saa tarvitsemaansa hoitoa sekä lääkitystä jatkossa.

Nyt eletään ”päivä kerrallaan”- tyylillä, koiran ehdoilla ja voinnin sallimissa rajoissa. Ollaan myös palattu takaisin Rally-Tokon pariin joka on niin Karkin mieleinen juttu, riemu repeää aina hallille saapuessa!

Karkilla on tällä hetkellä käytössään sydämen pumppausvoimaa tehostava lääkitys sekä lääkitys rasitusrytmihäiriöön. Meillä lääkitys alkoi hitaasti mutta varmasti vaikuttamaan koiraan ja nykyään Karkki on tilanteeseen nähden niin hyvässä voinnissa, että tekemisen intoa ja iloa riittää kovasti. Näillä mennään niin pitkälle kun hyvät päivät jaksaa kantaa, toivon Karkin kanssa vielä monen monta yhteistä vuotta!

Keski-Suomen eläinklinikalla on myös hoidettu Karkin korvaongelmia sekä atopiaa, johon on löytynyt toimiva allergialääke.

Iso kiitos kuuluu koko Keski-Suomen eläinklinikan henkilökunnalle erittäin ammattitaitoisesta sekä empaattisesta hoidosta, vastaanotto on aina ollut ystävällistä ja osaavaa, erityiskiitokset Karkkia hoitaneelle eläinlääkärille Mihalitsa Margaritikselle! Jatkossa ei Karkin kanssa muualla käydäkään.”